Jea

SJ kan man lita på, alltid försenade.

In Resa, Vilse i pannkakan on 11 augusti, 2013 at 17:57

Jahopp. Klockan är 13:40 och här sitter vi fast i en vattenfylld tunnel strax norr om Söderhamn.

Klockan13:55 är det meningen att vi ska vara i Sundsvall.  Fnittrar lätt hysteriskt åt min, visserligen allt mer sällan återkommande men ändå lika optimistiska syn: ”Det kan ju inte alltid bli förseningar? Nu var det ju så länge sedan vi åkte så det måste ju ha blivit bättre.”

Nej, jag fattar att det inte är SJ AB’s fel egentligen. Däremot borde ansvariga för Sveriges infrastruktur åka kollektivt lite oftare för att förstå problematiken.

15:40 För en stund sedan började tåget backa, de hade fått klartecken att vända tillbaka till Söderhamn men efter en stund stannar vi nu igen för det är för mycket vatten åt det hållet också. De väntar nu besked på HUR de ska ta oss härifrån. Roddbåt?

NOTE TO SELF – NÄR DU ÅKER NORR OM TULLARNA,  TA MED EN EXTRA TELEFON MED FELIA-SIMKORT, de har ju tydligen monopol på täckning här.

16:27 Uppdate, det har tydligen sköljts ned bråte i tunneln norr om tåget. En traktor är på väg och ska röja upp så att tåget kan fortsätta norrut. Tänk om det ändå funnes nätaccess så att jag hade kunnat uppdatera på riktigt…

Istället för Anitas goda mat sitter vi och knaprar nödproviant, som jag i och för sig gillar – all mat är så klart slut i bistron, å andra sidan bjuder de på vad som finns kvar – dock inte ur barsortimentet.

image

Uppdate från tågvärden 17:21 Räddningstjänst är på plats,  traktor har kommit fram s ö d e r i f r å n. Vi sitter säkrast i tåget…
17:23 Rullar sakta söderut några meter…

17:34 står still igen.
17:40 Klartecken att rulla ut ur tunneln, så vi får lite ljus. Hoppas på tillåtelse att köra tillbaka till Söderhamn.

17:51 ute ur tunneln. Det jobbas febrilt för att få fram bussar till Söderhamn

image

..

Annonser
  1. […] Några faktafel (såklart). Alla fick inte komma fram, vi i bakre delen av tåget hörde inget sånt i alla fall. Lika bra det, det var tillräckligt med spring ändå. Jag sa inte komma ”hem” jag sa komma ”upp”. Väntande bussar, var då? Vi tillbringade två timmar i väntan på ersättningsbussar som aldrig kom. Tur vi fick plats på X-trafiks buss. Se även föregående inlägg; https://zanetka1.wordpress.com/2013/08/11/sj-kan-man-lita-pa-alltid-forsenade/ […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: