Jea

Jobbsökande Trädgårdsmästarinna med administrativ begåvning

In Adress Silvermolnet, Jobb, Jobbsök on 31 januari, 2013 at 22:42

Idag har jag varit på basinformation om att vara arbetssökande på AF. Det var upplyftande och upplysande – Nä, jag skojar. Jag har hittills aldrig behövt gå, men tiderna har hårdnat och numera slipper ingen undan. Minerna på de andra sa mig att inte de heller såg vitsen med att vara där. Som grädde på moset fick jag mitt första svar på en av de trettio (30!) Ansökningar jag skickat iväg de senaste två veckorna, en plats som kontorsråtta på ett innovativt företag som sysslar med aminosyror, typ:

Hej Zanetka!

Först av allt: Ett stort tack för att du har tagit dig tid att författa och skicka din ansökan till oss. Jag uppskattar det engagemang och den tid du har ägnat åt detta. I gengäld har jag läst och funderat kring just dig, din bakgrund och den känsla som ditt brev har förmedlat och vägt detta mot övriga ansökningar.

Vår ansökan har riktat sig till ett ganska brett spektrum av potentiella medarbetare och det har verkligen speglats i de mer än 200 svar vi har fått in hittills. Bland dessa finns allt från oskrivna blad som precis lämnat gymnasiet till personer med 30 års arbetslivserfarenhet och universitetsutbildning. Jag har gått igenom varje ansökan och kommit fram till ett antal personer som jag kommer att kalla till en intervju.

Tyvärr måste jag låta meddela att du inte har gått vidare i den här processen. Att jag har valt bort dig beror till stor del på den stora konkurrensen snarare än din ansökan. Du skulle säkert klara av de primära arbetsuppgifterna utan större problem. Men det gäller de flesta av de 200+ sökande och bland dessa finns de helt enkelt många som t.ex. har mer relevant erfarenhet och/eller bättre uttryckt ett intresse för naturvetenskap.

Jag finns tillgänglig på mail och telefon för att svara på eventuella frågor som du kan ha rörande din ansökan.

Lycka till med ditt fortsatta sökande!

Det bästa nobbenbrev jag någonsin fått, även om jag har svårt att tro att hen skrivit personligt till alla som inte gick vidare till intervju.

På pluskanten kan jag meddela att jag i eftermiddags fick ett samtal med förfrågan om jag ville komma på  intervju för ett annat jobb jag sökt. Trädgårdsskötsel.

Ja, det rasslar lite lätt i maskineriet och jag hoppas det rullar på lite bättre snart. Men först ska jag äta tårta eller nåt i Laholm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: