Jea

Som värsta rockkonserten

In Fa-fa-fa-fashion, Vilse i pannkakan on 25 oktober, 2012 at 23:26

Idag öppnade Emporia.se

Jag tänkte först hänga på låset vid 12 men vid närmare eftertanke tänkte jag, nä väntar till värsta hysterin lagt sig. Ha. Haa.

Kom dit vid 13:30 och hela hyllie boulevard var fullt med folk som ville in.

KÖ

Stängselkö i trettio minuter innan man fick komma innanför de glassiga glasdörrarna. Och ja, det var glassigt inuti också. Jag är inte särskilt lättimponerad men jag kan mycket väl tänka mig att spendera en mindre månadslön där – om jag hade någon till övers.

Det första jag kollade in var det omtalade parktaket.

Takterassen

Takterassen

Bron från en ny höjdpunkt

Så mycket park vet jag inte om det var men det blir nog fint när det växt på sig och inte blåser halv storm. Det var blåsigt på toppen men utsikten är god.

Utsikt från Emporias tak

Utsikt från Emporias tak

Bron från en ny höjdpunkt

Växter inomhus med lite nya grepp imponerade mer. Man kanske skulle bli inomhusträdgårdsmästare i stället?

Butiksurvalet är både de vanliga kedjorna och några nya guldkorn med bra blandning av olika detaljhandelsbutiker. De olika upp- och nedgångarna med trappor, rulltrappor och hissar är olikfärgade vilket gör det lätt att bestämma var man ska ses om man tappar bort varandra.

Mig hittar ni på en puff

Vilopuff

Vilopuff

under den gröna  trappan eller i mellanringen på de turkosa rulltrapporna.

Upp - ner - runt = Evighetsmaskin

Upp – ner – runt = Evighetsmaskin

Efter att ha varvat runt alla plan var jag lite hungrig och sonen hade precis mött upp efter skolan så vi begav oss till Jensens Böfhus. Vi hann precis beställa och få våra glas dricka så drar brandlarmet igång. Personalen visste inte hur de skulle göra och det hela kändes lite absurt när man hörde larmet och i högtalarna blev uppmanad att ”omedelbart lämna byggnaden” medan restaurangpersonalen langade ut mat som om inget hänt. Efter en liten stund kom restaurangchefen och sa att vi fick göra som vi ville, han ”kunde inte tvinga oss att sitta kvar…” men ”nödutgångarna var ju nära…” Jag var väldigt hungrig och tänkte att tja, tre meter till nödutgång och fem personer emellan, kan inte bli så farligt om vi måste, vi väntar på maten ändå. Efter ytterligare en stund kommer en funktionär och säger att hela restaurangen också måste utrymmas. Så där stod vi hungriga i snålblåsten och undrade vad som hände? Efter en stund, när vi insåg att de inte släpper in oss samma väg som vi kom ut, utan skulle behöva ställa oss i än nu ännu lägre kö för att komma in igen, så bestämde vi oss föratt överge Pamporia till förmån för den döende centrumkärnan och Jensens på Södra förstadsgatan. SUCK! Där var det också kö. Alltså fortsatte vi ned mot centralen för att åka hem och någonstans på vägen tog den desperata hungern över…
image

 

Nu undrar du kanske hur jag fick det här till en rockkonsert? Kö för att komma in, tinnitus av brandlarmet, slafse-mat efteråt samt trötta fötter av allt flanerande = i kroppen nästan samma känsla som efter en bra konsert fast utan musikruset.

 Om det brann? Nja… http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5324224 Kunde de inte provbränt en pizza innan de öppnade?
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: