Jea

Civilkurage

In Fortskaffningsmedel, Vilse i pannkakan on 13 september, 2012 at 08:15

Finns det i svenska ordlistan längre? Man undrar ju när man kommer till tågstationen och en yngling/slyngel på ca 16 först sitter och dinglar med benen vid spårkanten, hoppar upp när han ser ett tåg komma och sedan sätter sig igen. På grund av tågförseningar är det mycket folk på perrongen. Många tittar, en del ser väldigt besvärade ut, kanske vid minnen av tidigare tillbud – ”olyckor” händer rätt ofta här – men ingen säger något. Jag är på väg fram ett par gånger men innan jag hinner fram har han hoppat upp igen och jag tänker att det inte är någon idé att säga något när han INTE sitter där. Så kastar en kompis på andra sidan något som landar mellan spåren och han hoppar ned för att ta det. EN minut innan vårt tåg ska komma in, på väg upp från spåret sätter han sig och dinglar igen men då hinner jag fram.

– Är du medveten om att du inte bara kan dö, du riskerar både böter och avstängning från tågen samt att försena våra tåg ännu mer, för oss andra?

– Öhhm jag var ju tvungen att hämta… stammar han fram.

– Nähnä, du var inte TVUNGEN att göra något alls, avslutar jag och lämnar honom lätt generad inför sina förut så stöddiga kompisar. Jag ser andra medpassagerare le lite osäkert mot mig som ett svagt tecken på tack och jag tänker i mitt stilla sinne att för i …. är det INGEN (mer än jag då) som törs säga åt en obetänksam sextonåring längre?

Annonser
  1. Bra gjort. Nä, folk är alldeles för anonyma och fega!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: