Jea

Julefröjd och hem, ljuva hem

In Adress Silvermolnet, Familjen, Resa on 27 december, 2010 at 21:23

Åter hemma efter en skön, dock inte grön, jul hos mor.
Julfirandet startades med tåg till Laholm på självaste julafton och det kan väl knappast ha undgått någon att det var vanskligt att resa i år – men vi kom upp med bara en halvtimmes försening, med andra ord precis lagom till julbordet. Det var sill och lax, gubbröra och räkägg, skinka och korv, köttbullar och sylta, grönkål och rödkål – vårt skånska arv i form av brunkål lyste med sin frånvaro men det tänker jag råda bot på nästa jul.

Efter några backningar på bordet var vi mer än lovligt mätta och trötta så vi tog en liten lur i väntan på tomten.
När vi vaknade igen hade tomten lämnat många fina paket till var och en av oss och vi fröjdades med dessa och alladinasken som gick laget runt som brukligt är.

Julaftonskvällen avslutades med fruktstund framför brasan i gillestugan.

Juldagen grydde med strålande sol och gnistrande snö. Efter sen frukost tog vi en promenad ned på den julefridstängda lilla staden eller ”byn” som vi på lite norskt manér kallar den för att särskilja mot den betydligt yngre men större Halmstad(en). Väl hemkomna var vi sugna på gårdagens rester och mumsade alltså vidare på skinka, kåler och annat mumsensgott. Kvällen avrundades med svensk deckare både på TV och i bokformat och vi sov gott ännu en natt i vårt lilla krypin i källaren.

Annandagen gav gråare väder och vi roade oss med att gå igenom kartonger med gamla saker. Jag fick tillbaka mina gamla barbiedockor, klippdockor och lite annat. Lutfisk, mera skinka och gröt slank ner till middag. I ärlighetens namn så slank ingen fisk ner i MIN mage men det andra, mums!

Måndag = hemresedag, men innan dess hann vi med en eftermiddagsfika med (nästan) sju sorters hembakta kakor hos lilla lilla moster med den lilla lilla hunden i det lilla lilla huset i den lilla lilla staden och träffa söta kusin Selma med ännu sötare Carl Manfred.

Nu är vi hemma igen och ska försöka få ordning och packa upp alla kartonger. På onsdag blir det inspektion.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: