Jea

Höstlov i Halland

In Familjen, Kattifan, Trädgård on 7 november, 2010 at 22:10

Jag har grävt ned alla norrlandsväxter för vinterförvaring. Rabatterna här är fulla med lökar och annat så mor vill se vad som kommer upp var innan vi placerar de medflyttade växterna. Dino har hjälp till i trädgården med att försöka döda en grästuva, jaga löv och provsmaka grässorter. Han har också hållfasthetstestat syrenens grenar och spankulerat på staketet.
Inomhus har jag försökt att tömma alla kartonger – har lyckats med två. Calle har målat en sida på en hylla, sedan glömde vi bort den till förmån för stadspromenad i Laholm och besök på kyrkogården i Halmstad.
På lördagen tog vi tåget hem från Laholm, dumpade katterna och väskor hemma tog ett soffbord under armen och for ner till Simrishamn för inflyttningsfest. Genom mörkt och stjärnklart Österlen gled bilen fram med oss och bordet i baksätet. När vi passerade Gärsnäs kunde vi inte låta blir att Oooa och Aaaha för hela byn var marschallad. För den som inte förstår L’bomska så betyder det att från infart till utfart var det marschaller tända utefter hela vägen, även privattomter var fulla med allhelgonabelysning. Vackert och stämningsfullt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: