Jea

JAG VILL BARA INTE

In Familjen on 26 juli, 2010 at 00:13

acceptera livets förgänglighet. Min älskade lilla mormor som alltid funnits för mig, ska hon inte finnas längre? Jag går inte med på det! Jag vet, ingen lever för evigt men snälla gud om du nu finns, gör ett undantag för min älskade mormor! Gör så att hon blir piggare och börjar äta igen!

Även om vissa tycker att hon inte längre har ett värdigt liv med att ligga i sängen hela dagarna vet jag att hon tills för inte så länge sedan ändå tyckte att det var ett rätt bra liv, hon har sprungit för andra så mycket att hon tyckte sig ha rätt att ”vara lite lat”. Sånt sa hon redan innan hon kom till Gamletull. När hon ibland låg en hel dag och löste korsord och inte gjorde vad Inga borde gjort, såg hon till att inte ha dåligt samvete för det. Är det något jag lärt av henne är det just sånt, att inte ha dåligt samvete för att jag njuter av livet
– även i de enklaste formerna. Att ta tillvara små stunder och inte ångra vad man gör eller inte gör av sitt liv. Våga chansa och gå utanför ramarna. Hon kanske inte verkar så radikal men om man känner henne som jag gör, alla lov jag bodde där och alla nätter vi bakade bullar och pratade om allt mellan himmel och jord, så vet jag att hon inte ångrat sina val.
Och även om hon i backspegeln insett att vissa val var mindre bra,
tror jag aldrig på allvar att hon ångrat dem, så som jag hoppas att jag aldrig kommer att ångra mina val. Hon har ändå haft förmånen att se sina fyra barn växa upp och få bra liv, nio barnbarn och tretton ? (ja, jag har inte full koll på ALLA mina kusiner) barnbarnsbarn. På torsdag fyller hon 95, hoppas hon stannar tills dess, min lilla fågelungemormor. HON FATTAS MIG REDAN!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: