Zanetka1

Sommarveckan i Norrland 2010

In Resa on 5 juli, 2010 at 19:43
Tåg tur och retur
Upp:
Puzzel fick spel och vägrade ligga på bagagehyllan som de brukar, lugnade sig när han fick komma upp på bordet och se ut genom fönstret, dricka lite vatten, äta lite kyckling. Själv hade jag fullt sjå att inte vara allt för åksjuk, Postafen till trots. Vid klagan i Bistro bistod bistrovärden med Apelsin och vatten.
Där:
Dag 1 innebar förberedelser inför vårt traditionsenliga firande av midsommar, koll av el- och vattenflöde i stugan, inhandlande av sju sorters sill att lägga under huvudkudden – näh, det var ju blommorna vi skulle plocka som ska vara sju och läggas under huvudkudden men eftersom midsommar inte längre firas på den rätta magiska natten gills inte det längre –  och annat gottis plus 25-årspresent till Emma.
Dag 2 = midsommarafton i de otrognas kalender och farande till stugan med hela konkarongen efter att i 45 minuter letat försvunnen Puzzel, precis som vanligt med andra ord. Väl i stugan städas det lite, kokas rabarberkräm och SÅ kan festen börja! Tårtätning (på midsommarafton endast de år den infaller den 25 juni) Blomsterplockning, kransbindning och martinisörplande till gravlaxmackan enligt given plan. Dino inleder sina festligheter genom att nypa en sork i gräskanten för att sedan spendera resten av helgen på span efter flera vid stubben.

Sedan kommer sillen, lillen och sången. 
Efter jordgubbarna med Annas fräscha Pepinodrink är det numera fria aktiviteter och min favorit när alla andra bänkar sig i TV-soffan är att bylta in mig i största yllefilten, flitigt rolla MyggA i pannan och stjälpa ner mig i lilla soffan på verandan och läsa pocketdeckare tills skymningen blir allt för grå för att kunna läsa i, njuta av regnets smattrande sång mot plasttaket och somna lite emellanåt.
Midsommardagen kom med strålande sol och jag passade på att steka mig i tre sekunder, innan solen försvann bakom trädtoppar och molnslöjor. Liljekonvaljspromenad med lilla mamma och stora sonen. Grillmiddag med grekinspirerad potatissallad á lá Anná. Yummie!
Annandag midsommar, återigen en strålande dag. Katterna har sovit inne med oss i lillstugan hela natten och det är inga problem att bura dem. Mamma och Roland ska ta ned dem till stan medan vi blir hämtade av Anders efter frukost på verandan för att tillbringa några dagar i Svartvik. Det härjar en skabbräv där och det är onödigt att utsätta dem för eventuell attack. Dessutom vill jag inte behöva leta Puzzel i halva skogen när vi ska åka hem igen.
Calle har brått att hoppa i sjön, själv avvaktar jag tills solen ligger på ordentligt på soldäcket nere vid bryggan innan jag vågar mig i det hela 14 (!) grader varma? vattnet. Mesta tiden i Svartvik avnjuts i solstol med deckare och saft varvat med fler
14-graders dopp, god mat och fika – jo, SUCK, det jag kämpat för att gå ner hela våren hoppar raskt på igen, tur att vi inte stannar så länge.
Tisdag 29 juni
Sista dagen tar vi en båttur in till Härnösand och turistar från sjösidan.
Landar på Trossvägen för sista gången, katterna är glada att se oss fast de har mått som prinsar hos mattemamma.
Onsdag 30 juni, Hemresan:
Stackars Dino – kunde inte hålla sig utan släppte en tvåa i buren, nånstans mellan Gävle och Uppsala. Tur att han är som en hund och kunde sitta i koppel på bordet medan jag städade buren och den fick vädras tills vi kom till Stockholm. Sedan sov han hela vägen hem.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: