Jea

My way or No way. Igen. Om en gubbaktig liten kärring u25.

In Fäfolk on 11 december, 2009 at 14:06

  Jag trodde (nästan) att jag i min aktningsvärda medelålder skulle få klara sig undan de värsta grin-kärringarna och gubbarna med ursäkten att man nu är gammal nog att inte vara avundsvärd men så är tydligen inte fallet.
Det värsta är att jag är gammal nog att vara hennes mor, eller det kanske är det som är problemet? 
Nu undrar du säkert varför jag kallar henne gubbaktig – Jo,
 1) för att hon som företagsledare aldrig skulle anställa en kvinna inom anläggning. "För de orkar inte lika mycket och deras kroppar håller inte lika länge som en man" sug på den ni, bästa anläggartjejer från -06, vi som skulle ha en firma med bara tjejer.
Visst, på ett sätt har hon rätt när det gäller råstyrka, men va’ F. det är väl inga maskiner som ska inköpas, det är människor av kött och blod med fungerande hjärnor. Det handlar minst lika mycket om kunskap, teknik och att använda rätt hjälpmedel.
 2) Hon gapar, svär och skriker åt läraren att han är dum i huvudet som inte ger tydligare anvisningar när hon inte förstår uppgiften. Häpp! Går vi i grundskolan eller på kvalificerad yrkesutbildning (=riktad till vuxna)? Det är MENINGEN att vi ska TÄNKA SJÄLVA.
 3) Bara går och är sur, muttrar, svär, slänger verktyg omkring sig så att det dånar när hon tycker att man (läs jag) inte gör det jag ska i vårt grupparbete, trots att jag försöker kommunicera och be om hjälp med det jag inte riktigt vet hur jag ska lösa. Enligt min ringa uppfattning går grupparbete faktiskt ut på att lösa problemen tillsammans och att göra det TILLSAMMANS.
 4) Över huvud taget inte verkar förstå att för att samarbeta behöver man kommunicera och att även om man inte gillar varandra kan man lyfta sakfrågan från personfråga och göra ett gott arbete ändå.

Kärringepitetet får hon för att hon inte vågar säga vad hon egentligen tycker om mig fast det är så uppenbart och istället fryser ut mig med tystnad och skyler över med falska leenden när hon inte kommer undan en konfrontation. Återigen: My way or No way.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: