Jea

Möten

In Vilse i pannkakan on 3 juli, 2009 at 06:35
Igår var jag på egen vift till Landskrona, sonen hade åkt till Hörby marknad.
När jag ankom Landskrona station hade Centrum-bussen precis gått så jag promenerade in via ett kolonistugeområde och ångrade vid varje täppa att jag inte tagit med mig kameran. Ååååhhh, alla dessa vackra växter, kompositioner och trädgårdskonst(igheter). Måste dit igen MED kameran!
Tog ett varv i butikernas sommarrea men hittade inget kul, däremot en stor Antik o loppisbutik som skall besökas fler gånger och en liten tebod med väggen full av goda teblandningar. Köpte ett hg Landskronablandning, svart te med smak av björnbär, apelsin och mango.
Efter att att ha traskat runt och spanat på rabatter och arkitektur, lunchat krabbsandwich, kaffe och kaktuslime-slush på Gyllen koppen – visst låter det som taget ur en saga? – och närapå fått värmeslag tog jag paus i kyrkan.
Kom att samtala med "kyrkvakten", en äldre dam med rötterna i Ångermanland, hennes mor bördig från Ramvik.
Hon berättade att hon och hennes bror släktforskat och där (i Ångermanland) funnit både kyrkoherde, häxor brända på bål och valloner i släkten. Vi pratade lite Brukshistoria och kom fram till att det nog var rätt bra att vara bruksanställd vallon. Dessa var ju efterfrågad arbetskraft med viktiga kunskaper att förmedla till de svenska arbetarna. Under samtalets gång gled vi över i mer filosofiska ämnen. Vi konstaterade att det bästa man kan göra med sitt liv är att "Gilla läget", att njuta av de små guldkorn som vardagen erbjuder – som till exempel vårt samtal. "Två främlingar som mötas en stund och utbyta tankar". Fick också mera sevärdhetstips och planerar nu en tripp till Ven efter Calles lägervecka.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: