Jea

Gräset ÄR grönare på andra sidan..

In Helgaktiviteter on 25 april, 2009 at 08:23
..sundet. Igår var vi på andra sidan bron och lurade danskarna på pengar – oavsiktligt men ändå med trevligt resultat. Ah, de får ju skylla sig själva som skriver luddiga regler för svenskdagar på Bakken, inte informerar personalen om hur det fungerar och inte har maskiner som tar mitt MasterCard på tågstationen. I alla fall: Igår förmiddag tog vi tåget till Klampenborg – för en fd Sundsvallbo kan det kännas skumt att säga att vi tog tåget till Klampenborg för att gå på nöjespark eftersom det även är namnet på ett vackert naturreservat strax söder om sta’n. http://www.y.lst.se/miljoochnatur/skyddadnatur/naturreservat/sundsvall/klampenborg.4.17431b9f544f8dca97fff8354.html
Nog om Klampenborg nu – Vi kom dit – til Bakken – efter liten vilsetur ner mot vattnet då vi insåg att "följ bajset så hittar vi dit". Ja, det går hästdroskor från stationen till  Dyrehavsbakken som nog är det korrekta namnet. En skön promenad genom vacker bokpark så var vi där.
Åkband på och sedan tog vi uti med uppgiften: Så många åk på så många åkattraktioner som möjligt innan åksjukan slår till. Favoriter som vi gärna nyttjar åkbanden till nästa gång: 
Tårnryset, uppskjutet på lisebergska fast bara hälften så högt – Ja lite lamt men vaddå? Vi är på platten nu. Vi åkte fyra gånger så att vi fick se parken från ovan i alla riktningar. 
Radiobilerne – hur kul som helst att krocka krocka krocka tycket Calle.
Vandrutschebanen, Flumride på lisebergska, betydligt kortare men minst lika bllött.
Aldrig mer är dock:
Tornado – hjärnskakning och whiplashskadad från start, tacka vet jag Kållerado om man nu ska åka nåt som slutar på ado.
SRV – att titta på en snabbspolande tecknad teckorulle om spåråkning ut i luften till film är tillräckligt kräkframkallande och att då sitta i en mörk, illakuktande gammbussliknande kuvös som skakar och kränger är bara lingon och grädde på moset… eller pizza på pizza om ni fattar?http://www.bakken.dk/bakkens_forretninger/koerende_forlystelser/srv.html
 
Efter ett antal timmar med fantasier om Postafen, Calma och "flygvärdinnepåsar" ansåg vi våra åkaband värda pengarna och begav oss till tågstationen Klampenborg för att köpa billet och ta tåget hem.. Frusterad och till slut f-bannad för att automaten hela tiden avvisar mina försök till biljettköp kliver vi ändå på det tredje köpenhamnståget som passerar och hoppas på förstående och snäll konduktör. Ingen billetkontroll på hela vägen men Calle tyckte det är både spännande och läskigt att åka utan billet så i Köpenhamn kliver vi av och där finns minsann biljettautomat från skånetrafiken så vi köper smidigt biljett hem.
 
Bildbevis kommer så snart jag hittat rätt kabel till Calles mobil…
 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: