Jea

Nu är glada julen slut

In Helgaktiviteter on 28 december, 2006 at 16:21

och vad skönt det är att vara hemma igen. Visst, det är härligt med familjegemenskapen men hemma i eget bo är ändå mysigast.

Vi kom ju iväg med tåget den 23:e på kvällningen och Julaftonen inleddes med tight frukostbuffé i Lundénska köket, hur de har lyckats med att bo 6 personer där till vardags under mammas upppväxt fattar jag inte, jag tycker det är jobbigt när vi är där över en helg. Sedan promenerade Calle och jag till Mormor och resten åkte bil dit. Där var redan Morbror med familj (utom the aussies) så det var varmt och gemytligt. När resten av Norrland kom så åt vi lite julmat och gav mormor klappar. Efter Kalle Anka gick vi "hem" igen för att så småningom sätta i oss ett till julbord och glo på TV, dela ut paket och läsa rim. När det var Calles tur att tomta fick han problem – det var bara paket till honom kvar under "granen" (se bild).

Juldagen skulle vi äta lunch hos Moster i Laholm och Roland fick köra två gånger för att vi skulle komma med allihop. Där var det än mer knökat med folk, alla flickorna var hemma och Morbror med familj som i går. Vi var alltså 19 personer i lilla huset på Danska vägen. Hej hopp topp luva! Annandag jul skulle vi göra samma resa fast till Kusin T. Men då hade mamma fått en idé "Emma är så smal så hon räknas knappt" alltså schhh!!!! åkte vi alla på 1 vända. Vi hade inte hunnit äta mer än lunch och fika på tom mage mår man inte så bra av… men gott var det!

Så äntligen – onsdag och julen är över. Calle och jag hasade runt i nattlinne och hostade större delen av dagen. Man har ju dragit på sig en liten julförkylning också.  Till middag blev det Rolle special och sedan var det dags att sätta sig på tåget hem. Var hemma vid 2230. Idag är katterna helslöa, Dino myser i TV-fåtöljen till Rädda Willy III och Puzz ligger i nån säng och trynar. Själv tänkte jag gå på rea i Burlöv Center men orkar inte gå ut – det regnar och blåser kallt. Har roat mig med att montera ihop min bästa julklapp – dammsugaren och hjälpt Calle att synka sin nya MP3 så att den går att lyssna på. Lillkillen är inte så teknisk som han tror, hehe.

Annonser
  1. He he msn tillåter inte ordet satans heller så svära på maken i rubriken går inte heller 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s